Sm odprl novo temo (če admini mislijo, da neupravičeno, naj jo kr butnejo pod tadrugo), čeprav je že ena podobna. Zanima me, ker program priporočate za obdelavo slik -- sam napredno obdelavo, ne gledanje. Še posebej me zanima, če je kak zmogljiv freeware program, ko bi rad bil legal on this one big_smile Al pa če je kak drug ful poceni pa zmogljiv. Uporabljo sm Photoshop, sam pride 1000 € (!!!), js ga pa pomoje niti 25 procentov nism izkoristo. Hvala za odgovore.

52

(29 replies, posted in Nakup računalnika)

Jep...athlon 4200+ kr vredo opravi s špili, tk da brez panike, da boš lahk špilo Assassin's Creed.

Js bi vsekakor dal termalno pasto gr na tvojem mestu big_smile Če ne, boš mel roštilj. Saj niso tk fejst drage paste, pa še fajn je od cajta do cajta dol postrgat jo pa nanovo nanest, tk da ni kaj, če kupiš celo. Lepo naneseš (prevelko) in z nečim enakomerno razmažeš in to je to.

54

(7 replies, posted in Programska oprema)

16 bitni programi in starejši ne delajo v 64 winsih. Poleg tega pa morš met tut vse driverje digitalno podpisane, kar ni najboljš stvar. So pa boljši za varnost, recimo lahko uporabljaš 64-bitni IE. To ti piše v opisu procesorja: če je athlon 64, pol je tk al tk 64 bitn, za druge pa glej oznake x86 (32-bitni) al pa x64(64-bitni).

55

(34 replies, posted in Strojna oprema)

Gemini se v testih ni najboljše obnesel-recimo, zgorni asus je proc zbil na nižjo temperaturo+bil je tišji.

56

(10 replies, posted in Nakup računalnika)

Js bi tut vzel tadrugo, ki jo je predlago admin.

57

(3 replies, posted in Funny Stuff)

my bad...me sorry!

58

(10 replies, posted in Nakup računalnika)

Če delaš z večimi dokumenti naenkrat - da jih vzporedno naenkrat gledaš al pa kaj taga...glede na to, da ti to ni všeč, je verjetno 4:3 boljš zate.

59

(10 replies, posted in Nakup računalnika)

2600xt je razočaranje za špile, ampak je super za filme. 8600gts ma boljše rezultate, ampak je malo predraga za to, kar nudi. Ampak, če hočeš dx10 srednjega razreda, pomoje sploh nimaš prave alternative tema dvema. Na tem linko maš test ATI-jevih novih kartic in primerjavo z 8600gt-pač prištej 10 procentov zmogljivosti, pa boš mel podatke za gts: http://www.guru3d.com/article/Videocards/440/1/

60

(3 replies, posted in Funny Stuff)

Stunan Fergusson lol Treba videt

http://www.youtube.com/watch?v=DapHhgnm6CQ

61

(6 replies, posted in Strojna oprema)

Meni delata obe, tk da more bit problem pri tebi. Maš kak site blocker al pa phishing filter gr...čeprav nevm, če bi lahk to blo. Če maš slučajno nVidiin vgrajen firewall na matični, se ga čimprej znebi -- tst je shit, pa nč ne dela tk ko je treba.

62

(10 replies, posted in Novice)

Vseakor so zmagali v tekmovanju za najbolj butasto ime čipa -10.5. To se pa res opasno čuje -- le kdo si ne bi želo čipa 10.5.? big_smile

63

(9 replies, posted in Nakup računalnika)

Pojdi na nadzorna plošča-administrator tools-storage-disk management. Če tam vidiš, da maš še neparticioniran plac (unallocated), sli lahko nardiš particijo in maš še pogon d. Pol boš lahko pri naslednji inštalaciji winsov tut obe združo in mel eno -- obe particiji zbriši in iz placa naredi eno particijo.
če pa nimaš neparticioniranga placa, pa ne vem, ka bi lahko blo.

64

(8 replies, posted in Strojna oprema)

Aha...našo način big_smile Maš dve opciji (poleg une, ki jo je predlago admin). Obstaja program UndeadPixel 2.2, ki ti prešajna boleče mesto monitorja. Druga pa je, da monitor narahlo potrepljaš po obolelem mestu big_smile Meni je delovala druga varianta. big_smile Drugač mi monitorja niso hotli zamenjat ... pomahali so mi pod nosom s tolerančno vrednostjo mrtvih pikslov. No mogoče bo kermu izmed vas deloval keri od teh dveh načinov.

65

(23 replies, posted in Strojna oprema)

Rabiš DDR2 SODIMM 200-pinski ram. Če hočeš bit ziher, inštaliraj program everest, ki ti bo povedo vse o ramu in njegovi hitrosti -- da boš tapravega kupo.

tnx

67

(8 replies, posted in Strojna oprema)

Sm pogledo -- pri LG-jevem monitorjo morš met dva piksla v radiju 25mm od centra al pa 4 kjerkoli drugje pa ti vela garancija. drugač pa ne.
Gremo probat trik s krpo. big_smile

A bi lahko kerga od vaju proso za kak pametn link do teh foto blogov.

69

(23 replies, posted in Strojna oprema)

Glede na to, da se mi testi na začetko teme zdeli malo sumljivi, naj povem, da je PCFormat testiro 2 radeona 2900xt 512 mb v crossfire načinu proti ENI 8800 gtx ultra, in je ultra zmagala. Tk da res ne vem, kk so ti testirali. Res pa je, da nvidia priporoča, da je treba ultra v sli načino testirat pri ločljivosti najmanj 1600x1200, še raje pa na višji, ker drugač ena kartica spi. Joker je testiro en radeon prosti eni gtx, in je radeon ostal daleč zada -- rekli so, da gre za tekmeca 8800 gts 640 mb, ne pa za gtx. Guru3d pravi isto.

70

(17 replies, posted in Programska oprema)

Sam to ti še zatežim: s čim emuliraš? Aja: kera distribucija laufa najbolj hitro, pa ni glih čisto oskubljena pa grda ko smrtni greh ? big_smile

71

(17 replies, posted in Programska oprema)

Ka pa igre? A to sam inštaliraš proggram (mislim, da je wine al nekot tk), pa pol dela? Pa vse delajo? Ka pa office..se ga da kk spravt v Linux? (Vem da je tut open office, sam nujno rabim ms office za šiht.)

Jep 8.9. je, pa okol 200 folka bo...finalisti grejo pa v ZDA. Mogoče bo tja šla še sestavi.si kišta big_smile

špili so:
Warcraft 3
FIFA 07
Need for Speed: Carbon
C&C 3

Pa spravt ga morte na World Cyber Games v LJ big_smile

74

(8 replies, posted in Nakup računalnika)

Js ne vidim prav nič, kar bi mu manjkalo. Mogoče bi lahko vzel tudi močnejši procesor, ampak mislim, da je ta čisto spodoben. Glede na to, da maš SLI matično, najbrž planiraš, da boš dokupil še eno 8800. V tem primeru bi ti priporočo močnejši napajalnik od tega LC-ja. 550W ni glih ful za dve taki pošasti.

75

(10 replies, posted in Strojna oprema)

Saj to je pa ja jasno, da je c2d e6750 boljši ko pa 4200+, sam je pa razlika tut v ceni. 4200+ pa zelo solidno laufa tut pri 2.9 ghz, tk da pri omejenih budgetih ni slaba izbira -- vsekako r boljš ko pa 4400+ al pa 4600 plus, ki mata sam prepomnilnik malenkost večji -- 5 minut navijanja, pa maš boljši rezultat.