Topic: ni surround zvoka na matični Asus p5k

Pozdrav!

Iam matično ploščo Asus p5k, ki ima integrirano 8-kanalno zvočno kartico in Creative-ov 7.1 zvočni sistem. Na starem računalniku nisem imel težav z zvokom, sem samo vtaknu koaksialni kabel v računalnik, kjer je bil SPDIF_OUT izhod, tukaj naredim isto, vendar mi delujeta samo sprednja dva zvočnika, zadnji ne delajo in tudi na dekoderju gori lučka stereo, ne morem prestavit na nič drugega. Če zvočnike povežem analogno, torej tiste barvne kable v zvočno kartico, mi deluje surround, vendar je zvok slabši zarad analogne povezave, poleg tega potem ne morem uporabljat daljinca, ki je zraven dekoderja in je vse skup neuporabno.

Pojma nimam kaj bi blo narobe, je možno da bi bla matična poškodovana pri SPDIF_OUT izhodu?

hvala

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

Hm.....

Si poskusil z nastavitvami v drajverjih za zvočno?

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

Mislim, da si to porihtal z formatom, če se prav spomnim?

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

4 (edited by xpolhecx 2007-09-21 17:14:46)

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

vse sem že poskusil, temo objavu na 5-ih forumih, pa mi noben ne zna pomagat. včeraj sem formatiral, dal vse na novo gor in potem mi je začel delat surround, ampak je bil na zadnji zvočnikih čudno popačen zvok. potem sem nekaj delal v nastavitvah zvočne in je spet vrglo na stereo. sm že obupal, in vse priklopu analogno, danes pa mi spet ni dalo mira, pa sem nekaj bral na forumih in ima velik ljudi problem s to matično in gonilniki za zvok.

I finally got this to work - the fix was pretty easy once i stumbled on to it (for me anyway - I hope it works for you)

The offending agent appears to be the Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio entry under the System Devices category in the Device Manager.

It needs to be uninstalled before installing the realtek drivers. It won't uninstall unless you disable it first though. After disabling, then uninstalling, reboot and install the realtek driver. This was finally successful for me.

I had already removed the KB888111 hotfix during earlier install attempts with no success. I'm not sure if this is required for the above to work but if doing the above doesn't work for you, go to the registry and delete the

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP3\KB888111

entry and try again.

I hope this works for you. I went through a frustrating number of install attempts, failures, reboots, damned "Media" hardware found but unable to install, etc., until doing the above. Install was finally successful and sound now works!

potem sem nardil tole in mi je spet začel delat surroun poleg tega je na zadnjih zvočnikih normalen zvok - ni bil več tako popačen. recimo da bi bil s tem zadovoljen, ampak razmišlam da bi kupu novo zvočno z optičnim izhodom z DTS in Dolby Digital.

gledal sem Theatrona 7.1 http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=160872 zato ker me zelo moti, ko imam TV kartico in zdaj nikakor ne morem spravit zvoka iz TV kartice skozi SPDIF_OUT, ampak mi dela zvok samo če imam povezano analogno...in zdaj morem za vsako ko gledam tv, preklopit kable iz digitalnega v analognega, pa me zelo moti. zdaj če se kdo spozna kako je s to zvočno Theatron, po slikah gledam da ma dva priključka za zvok, kjer bo šou kabl iz TV kartice direkt v zvočno. predvidevam, da bi potem ves zvok mogu bit digitalen??

al bom mogu spet dat slušalke v zelen analogni prikluček da bom slišu zvok iz TV-ja?

http://www4.slikomat.com/07/0921/050918c7yb.jpg


aja, pa še ta problem morem rešit, da bom lahko sploh kam vtaknu zvočno. A je možno da prestavim grafo iz primarnega PCI-E vodila modre barve, na drugo PCI-E vodilo (črno)?? ker potem bi nekot mel 2 prosti PCI reži. a bo kaj narobe če prestavim?

hvala vsem ko bote pomagal,

Nace

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

Drugi PCI-E je hitrosti 4x, torej boš kar precej prikrajšan na hitrosti.

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

a ni tud x16??

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

Ne! Preberi si navodila, fizično je kot 16x (izgled smile), električno pa 4x (to pa ven dobiš)

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

joj ne...totalna beda...potem je še edina varijanta, da nabavim novo zvočno na PCI pa prodam to TV kartico in kupim TV kartico na USB (zunanjo)...a kdo ve kako bo potem z zvokom iz TV kartice na zvočno? bom mogu met analogno al bo šou zvok skozi optiko oz koaksialni kabl?

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

Katero TV kartico pa imaš in kateri program uporabljaš za gledanje TV?

Jaz sem imel dve in imam digitalno (neka varijanta spdifa, natančneje digital din <---- creative live 5.1) prikljopljene zvocnike ter nobenega problema (TV - zvok), seveda moram primerno nastaviti "zvočniški" dekoder (DTT 3500)... Pri prvi Pinaclovi se je priklopilo z 10cm kablom banana-banana iz tv sound-out v line-in v zvocno... Pri drugi Theater 550pro pa sploh ni povezan zvok z nobenim kablom, ampak se prenaša preko pci vodila...

Probaj enkrat nastaviti zvok na spdif-out opcijo (da ti zvocna nic ne odkodira zvoka, ampak naj to opravi dekoder pri zvocnikih)....v drugi varijanti pa da imas 5.1 zvocnike... Nastavljaj pa v obeh aplikacijah (od zvocne in od windowsov)...

Verjetno si premetal tudi nastavitve programa s katerim gledaš TV (če nisi, poišči nastavitve za zvok)...

10 (edited by xpolhecx 2007-09-22 11:03:39)

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

imam tole tv kartico: WinFast TV2000XP (kateri program uporabljam, je vse na tistem linku, imam original program od WinFast-a)

ja ja, tisto staro zadevo poznam, ko je kratek kablček pa gre v line in. v programu kjer gledam tv, sem sprobal že tisoč in eno možnost, ampak enostavno noče it zvok skozi SPDIF OUT sad

tale integrirana zvočna je en drek. kupujem tole, pa bi se rad prej prepričal da bo šou res zvok skozi SPDIF OUT.
http://shrani.si/f/k/35/Xdh6dNG/1.jpg

in tale kabl priključim na zvočno, kjer je audio in
http://shrani.si/f/q/vb/25adUWdV/2.jpg

zvočna kartica ter audio in konektor
http://www4.slikomat.com/07/0921/050918c7yb.jpg

Re: ni surround zvoka na matični Asus p5k

ja res je...drugi PCI-E mi zazna x4 sad ni pa opazne razlike v igri...a je vredu če mam tam noter, al ni priporočljivo, oziroma kje se bo poznala ta slabša hitrost?