1 (edited by cyberir 2011-11-23 10:56:27)

Topic: BSOD - Blue scren of death

Pozdrav

Zdaj nekaj časa opažam težave na računalniku in sicer pojavi se mi BSOD nenapovedano , največkrat do sedaj ko sem igral igrice, se je pa tudi zgodilo izven igranja igric med samim browsanjem z firefoxom. Ko sem poizkušal preveriti kaj je v crash dump sem ugotovil da mi ga ne ustvari, računalnik je bil prižgan z BSOD vendar zaradi nezanenga razloga ni moral zapisati  ter ko resetiram računalnik mi ne zazna SSD diska, kjer imam naložene windows 7 ultimate reset tipka na ohišju nima učinka in moram nujno popolnoma ugasniti računalnik z Power ON/OFF gumbom. Poizkušal sem že nadgraditi driverje.

Pred kratkim sem v biosu izklopil AHCI mode in preklopil na IDE mode in do sedaj še nisem dobil BSOD vendar še testiram, mi je pa enkrat se zgodilo da je prišlo do nepričakovanega izpada napajanja računalnik se je ugasnil in nato čez 3 sekunde samodejno prižgal ne vem če ima kakšno povezavo, vendar še testiram z raznimi programi kot so prime95, OCCT ...

Tretji simpotm ki sem ga opazil je pa da včasih se je zrušil gonilnik za grafično kartico in se nato samodejno pobral nazaj (izgubil sliko za trenutek na ekranu in nato prišla nazaj)

Z vsemi temi težavami se težko opredelim katero komponento testirati, najprej sem sumil SSD disk, nato grafično kartico in še napajlnik.

Windowse sem tudi že performatiral in inštaliral vse driverje na sveže. Nameravam še nadgraditi Bios, vendar bi vas žele vprašati kakšne imate izkušnje z tem trenutna verzija biosa je 0606.

Moram pa poudariti da težko izsledim kdaj se zgodi omenjeni BSOD ker se zgodi nenapovedano in lahko dela normalno tudi več dni skupaj, problem pa je ko se zgodi mi ne ustvari crash dump datoteke da bi lazje identificiral problem.

Komponente:
DVD/RW SAMSUNG SH-S223C/BEBE SATA BULK črn   
Ohišje Midi NZXT, črna, ATX    
Napajalnik Silentpower LC6650GP3-650W V2.3   
Procesor INTEL Core i7 - 2600, 3,40GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed   
Mainboard S-1155 ASUS P8Z68 V-PRO
Hladilnik za procesor THERMALTAKE Contac 29 BP (Backplate Edition)    
DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance
SSD 120GB 2.5" SATA3 MLC, Corsair FORCE GT    
Grafična kartica Palit GeForce GTX560 1GB DDR5 PCIE   
Trdi disk WD 1TB 64MB SATA3 Green WD10EARX

Re: BSOD - Blue scren of death

SSD 120GB 2.5" SATA3 MLC, Corsair FORCE GT

hm.... mogoce bi flashal se to, so znani problemi s tem.

LP!

Re: BSOD - Blue scren of death

A s tem mislte da bi updatal firmware za SSD trenutno imam verzijo 1.3 lahko bi poizkusil updatat na verzijo 1.3.3 


zdaj a lahko jaz to sam updatam firmware, kako je pol z garancijo, ker sem slišal da lahko celo brikneš SSD, to ni moj plan samo me zanima kako je s tem smile

Nov firmware:
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=100162

Re: BSOD - Blue scren of death

Mi so jih kr neki udejtali in ni bilo problemov, če boš naredil po navodilih ne more biti kaj narobe.

PAZI! Pobrise pa podatke.

LP!

Re: BSOD - Blue scren of death

Disk updajtan nisem dobil kar lep čas nobenega BSOD, tko da upam da lahko rečem da je težava odpravljena, se mi je pa pojavil nov problem in sicer vsake toliko časa monitor zgubi sliko/signal in se po kratkem času pobere nazaj, med windowsi ni nobenega errorja edino se je zgodila da je mozilla crashnila ko se je monitor priklopil nazaj. To se mi je do sedaj zgodilo samo med browsanjem in ne med igranjem iger... tako da sem že zamenjal driverje za grafično in ista težava... A je možno da je kaj z grafično kartico ?? Nisem še preveril kako je znotraj če se kaj segreva zato bi vprašal če pozane morda kakšen dober programcek za merjenje temp na GPU.

Re: BSOD - Blue scren of death

Najboljši freeware program za pregled temperatur je po mojih pojmih HWMonitor smile

Re: BSOD - Blue scren of death

Temparature zgledajo cool, sem pa ugotovu naslednje.. to mi nardi na random, nikol k ne igram igrc, zmeraj ko browsam... in ko mi je nazadnje to naredl mi je v istem času prekinl zvok in prišlo vse skupaj lepo nazaj, kšne ideje ? Nebi se mi dal na servis hodt big_smile Sm pa že kar mal sit tega smile

Re: BSOD - Blue scren of death

Malce brainstormam, poizkusi malce za hec če se ti isto dogaja v drugih brskalnikih (IE, Chrome,...)

Re: BSOD - Blue scren of death

Nima veze brskanlnik ker naredi v bilokaterem brskalniku in se to ne samo ko je brskalnik, nekak mam občutek da je to ker nisem formatiral diska po nadgradnji firmware SSD, ker mam občutek da to bolj nardi ko nekak pride disk v slumber mode al neke vrste sleep mode...