1 (edited by neučakanc 2009-03-21 14:26:33)

Topic: USB mass storage device mi ne dela

Pozdravljeni..

imam težavo s prenosnim USB diskom in USB flash driveom.. vse je lepo delovalo do predkratkim, ko sem v usb vtaknu en usb ključ, zadeva je bila očitno pokvarjena in medtem, ko sem kopiral gor podatke mi je prikazal neko sporočilo, ki sem ga žal v celoti pozabil, ampak približno tako da mi hard drive ne dela.. in res mi ni zaznal več usb ključa, menil sem da je pač usb umrl in to je to, ker mi je povzročal že prej nekaj težav ta usb ključ..

ampak potem, ko sem priklopil usb prenosni disk mi ga tudi več ni zaznalo..

imam windowse xp sp3, ko vklopim usb se mi zmeraj naredi tist zvokec kokr bi pač bilo normalno, še ikonca za safely remove hardware tudi pride, ampak ko kliknem nanjo ni nobenega diska za pogledat, ki naj bi ga removal, seveda ne vidim diska niti v my computer.. v device managerju mi je zraven usb mass storage device klicaj in javlja mi napako code 10..

usb porti mi delajo, saj spletna kamera dela, usb disk pa kamorkoli utaknem ista stvar..

sem že iskal po guglu na dostih forumih in več ljudi ima to težavo, toda neke konkretne rešitve nisem našel in vse tiste ki sem jih poizkusil mi niso pomagale (reinstaliral chipset driverje, celo nek infcache.1 file brisal iz windows direktorija..)

bil bi zelo vesel če bi mi lahko nekdo pomagal, seveda verjamem, da bi z reinstalacijo windowsov tudi uspel, toda ce obstaja kaka druga moznost bi bil se bolj zadovoljen zato tudi sprasujem


lp in hvala za morebitno pomoc


p.s. probal tudi system restore point.. ni pomagalo

Re: USB mass storage device mi ne dela

Vprašanje če boš tole lahko rešil brez formata, ker koliko se spomnim code 10 pomeni težavo z gonilniki. In USB gonilniki so v samem OSu, za samo spletno kamero si verjetno dobil kakšne gonilnike zraven al?

Re: USB mass storage device mi ne dela

spletna kamera mi dela ze odprej, se pravi pred tem problemom in tudi po njem.. nisem jo niti ven pa not dajal nc samo pac dela, zdej nism pa zihr kok je z driverji, menda sem jih z neta skinu..

Re: USB mass storage device mi ne dela

Če so bili posebaj gonilniki pri kameri potem je lahko to kar sem ti prej odpisal, katero plato imaš?

Re: USB mass storage device mi ne dela

asus p5q SE

Re: USB mass storage device mi ne dela

A lahko opišeš postopek ki si ga izvajal z infcache.1 datoteko.

Re: USB mass storage device mi ne dela

samo zbrisal sem jo iz inf direktorija v windows direktoriju, to sem prebral na nekem forumu ko sem guglal, se vedno mam zbrisano in ne vidim neke razlike v obnasanju racunalnika se pravi vse dela isto kot prej.., ceprov se mi je zdej ze nova naredila.. pac v tistem forumu je en napisal to moznost in en je odgovoru da je resu problem s tem pa sem se jst probal.. zal brez uspeha

Re: USB mass storage device mi ne dela

Probaj postopek ki je v tej temi http://forums.techarena.in/windows-xp-s … 746215.htm v zadnjem postu.

9 (edited by neučakanc 2009-03-23 00:13:29)

Re: USB mass storage device mi ne dela

ni mi ratalo tudi s tem postopkom ne, v registru sem zbrisal celotene direktorije(keye), ki se pripadali za usb mass storage device, (vsak device, ki sem ga priklopil je mel svoj direktorij) ker je ta mojster malo nenatancno opisal postopek sem kar tako naredu, mogoce bi mogu zbirsat samo vrstico driver v keyu, ampak ne vem.. mogoce se to probam toda dvomim da bo pomagalo, si pa ze shranjujem podatke iz c-ja tako da bom najbrz se enkrat instaliral windowse

vseeno ful hvala za trud in pomoc


p.s. ocitno mi je rack crknu, ker sem probal na drugih racunalnikih in mi ga vec ne zazna sad no vsaj windowse si nism se enkrat gor dajal.. heh ja vcasih je una najbolj ocitna, samo ce dela dan prej in pol neha delat brez da bi ga vrgu ob tla oziroma karkoli pocel z njim niti ne pomislis..