Topic: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

Lexmarkove najnovejše raziskave kažejo, da bodo brezžični tiskalniki kmalu postali stalnica, saj so naslednja logična stopnja razvoja. To namreč potrjujejo tudi uporabniki sami. Lexmark je opravil veliko število spletnih razgovorov in anket v devetih državah sveta, in sicer v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Avstraliji, Mehiki, Švedski, Poljski ter na Japonskem. Odziv uporabnikov na brezžično tiskanje je bil sprva podpovprečen, a po predstavitvi Lexmarkovih brezžičnih rešitev, so sodelujoči anketiranci iz vseh držav pokazali zanje veliko zanimanje in bi večina njih takšno napravo tudi kupila. Najbolj so bili k nakupu nagnjeni profesionalci, ki delajo od doma, večji interes pa je bil tudi s strani uporabnikov, ki bi brezžične tiskalnike uporabljali za domačo rabo.

"2007 je leto, ko brezžični tiskalniki postajajo standard. Uporabniki s pridom izkoriščajo prednosti, ki jih ponujajo domača brezžična omrežja, in skušajo to prilagodljivost nadgraditi tudi s tiskanjem. Zato iščejo dostopne brezžične tiskalnike, ki bodo enostavni za uporabo in zanesljivi. Prisluhnili smo njihovim željam in odgovorili z novimi izdelki," je povedal Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka potrošniških tiskalnikov Najib Bahous.


Lexmark X4550
Ugotovitve Lexmarkovih raziskav podpirajo tudi rezultati raziskav, opravljenih s strani podjetja Ipsos, ki je februarja 2007 izvedlo anketo med 9.000 predstavniki iz 18 držav. Povprašali so jih po opravljanju delovnih aktivnosti v domačem brezžičnem omrežju, na kar je v povprečju pritrdilno odgovorilo 47 odstotkov anketiranih. 36 odstotkov vprašanih svoje brezžično omrežje uporablja za prenos glasbe ter videa, 29 odstotkov pa za igranje iger. Brezžično tiskanje in uporaba brezžičnih tiskalnikov se večini uporabnikov zdi naslednji logični korak v dodajanju brezžičnih naprav.

Lexmark je s predstavitvijo modelne palete tiskalnikov za leto 2007 najavil številne dostopne brezžične tiskalnike, katerih cene se v ZDA začnejo pri 80 dolarjih. Tako so uporabnikom že na voljo modeli Lexmark X4550 Wireless All-in-One (AIO), Lexmark Z1420 Wireless Color Printer in Lexmark X3550 Color All-in-One z brezžičnim modulom kot delom dodatne opreme. Vsi trije se lahko pohvalijo z enimi najboljših proizvajalčevih garancijskih pogojev, Lexmarkovim ekskluzivnim jamstvom zadovoljstva (Protection Guarantee). Lexmark namreč v primeru okvare v prvem letu tiskalnik zamenja že naslednji delovni dan.

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

Bomo vidli kak se bo to obneslo, sam pa že kr nekaj časa uporabljam wireless tiskanje (Tiskalnik priključen na ruter) in sem zadovoljen.

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

Ta tehnologija se bo po mojem dokaj hitro pa kvalitetno razširla, tiskanje bo dosti lažje in v stanovanju bo manj kablov smile

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

pozitivna inovacija vsekakor.

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

Še en kabel manj. smile
Fajn, še brezžične monitorje (tipkovnice in miške že imamo) in brezžično elektriko pa smo na konju.

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

Mene kabli ne motijo kaj preveč če pa bi blo vse wireless pa tudi nebi mel nič proti, samo te bi razmišlal če sem zdrav od vseh totih signalov ko letijo skozi mene wink

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

Ja, je vprašljivo tole vse skupaj. Verjetno brezžična omrežja ne toliko, vprašanje je pa kako bo z elektriko (220 V nonstop skozi tebe, vprašanje pa pri kakšni amperaži). Verjetno bom kar ostal na električnih kablih, drugih brezžičnih stvari pa se ne bi branil.

Re: Brezžični tiskalniki naslednji hit?

sej tukaj dvomim da bla izhodna 220V oz. sedaj 230 voltaža, ker bi to človeka "ubilo" (mene še ni, pa sem mel že enih par srečanj s čistimi 230V big_smile ). no.. verjetno bodo napajanja šla na 12V preko zraka pa bo šlo vse preko drugačnih frekvenc..

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;