Topic: Neki me o napajalnikih zanima

Naročen sem na revijo PCFormat in v prejšnji številki je nekdo spraševal koliko W bo dovolj za njegov računalnik z SLI, 2xHDD, 2x80mm, 2x120mm ventilatorja ostalo pa normalno(napisal je da ima trenutno 430W). Nek urednik je sešel največje možne porabe teh komponent in dobil 900W. Napisal je sicer da so to največje možne porabe komponent ampak da je številka najbrž celo premala ker je omejitev večine sistemov namreč 12V priključek, in celo napajalniki ki imajo dovolj skupne moči, mogoče ne bojo mogli dovajati primerne količine energije prek 12V priklučka, da bi grafični kartici zanesljivo delovali.Na varno in zanesljivo delovanje računalnika torej neboš mogel računati dokler neboš imel napajalnika z 1,5krat večjo močjo kot je normalna poraba računalnika.To pa pomeni da rabiš 1400W napajalnik.
To se mi je zdelo ful čudno 1400W za navadn 8800GT SLI pa 4 ventilatorček OMFG!!!!!!!! Ki naj 1400W sploh kdo dobi pa tut če ga stane 300€ Tut sam mam namen it v SLI in to celo z GTX280 karticama ki sta že tako ali tako potratni torej to pomeni da bom za dobro delovanje res nucal 1500W??!?!?!?!?!?!?!??!?!?!
LP!

Re: Neki me o napajalnikih zanima

Evo zele sm slučajno šol iskat močne napajalnike in sm našu tole:
http://www.alternate.at/html/product/de … hData=true
http://www.alternate.at/html/productDet … tno=TNAG35
Pa še neki me zanima, ka bi blo kakorkoli mogoče na comp priklopit 2 napajalnika??

Re: Neki me o napajalnikih zanima

Finta je v tem da če imaš ti sorazmeroma poceni napajalnik ima majhne amparaže in zaradi tega je potem potreben močnejši napajalnik. Tako da za 8800GT SLI je 900W čisto dovolj če je napajalnik SLI certified oz SLI ready. Drugače pa imaš tukaj link od nvidie katere napajalnike ti priporočajo...

http://www.slizone.com/object/slizone_build_psu.html

wink

Re: Neki me o napajalnikih zanima

Thx, 2 pa ni mogoče prklopt ne?? Za 2x GTX280 priporočajo med 1000 pa 1500W, Js bom verjetno 1500 mogu kupt ker mam še vodno hlajenje nekoč namen prklopt... Drago vse... 300-400€ bom ze za napajalnik dal.
LP!

Re: Neki me o napajalnikih zanima

Če logično premislim mislim da ne gre ker v bistu matična plošča dobi signal od gumba za vklop in matična potem štarta napajalnik, če se ne motim wink

Re: Neki me o napajalnikih zanima

Malo je treba zakomplicirat pa tudi to gre. Vseeno pa odsvetujem.
LP

Re: Neki me o napajalnikih zanima

Ko ti pritisneš gumb za vklop, gre vse preko matične in nič neposredno. Za vsak gumb je posredna matična (razen gumb zadaj pri napajalniku).

<?php echo "MARIO ROPIČ \n"; ?>
cout<<"www.mario-design.info"<<endl;