Tukaj tongue.

Obe odlično ohranjeni, ena je po izgledu takšna:
http://www.monitor.si/images/clanki/sli … pphire.jpg

Druga pa: http://www.dealoverflow.com/wp-content/ … o-card.gif

Prva ima garancijo veljavno še cca 1 leto in 2 meseca, druga pa 4 mesece.

Obe kartici 100% stabilni pri 790 core in 1000 memory. Po želji modificiram biose kartic na te hitrosti - da ne bo potrebno kartic posebej nastavljati. Če ne, sta biosa originalna.

Cena na kartico: 120€

Kontaktirajte me preko foruma.

53

(12 replies, posted in Težave s strojno opremo)

Cel računalnik je bil kupljen pri vas ^^.

54

(17 replies, posted in Težave s strojno opremo)

Skeniraj s spybot-om http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html, ce pa ta ne bo mogu odstrant pa skeniraj s kasperskyjevim online scannerjem pa nared HJT log http://forums.spybot.info/showthread.php?t=288 = sledi navodilom tukaj, pol pa postej na njihov forum, pa ti bodo pomagal http://forums.spybot.info/forumdisplay. … &f=22.

Jst osebno uporabljam Spywareblaster, ki ze v osnovi blokira dostop do malware-speading straneh in pa Ad-aware za skeniranje. Windows firewall je pa dovolj dober ce ne brskas prevec po kocljivih straneh tongue.

55

(12 replies, posted in Težave s strojno opremo)

A pol vam posljem? Ker res ne bere nic ne CDjev ne DVDjev, in vse se je zacel po tem ko sm mel sicer 3 dni gta 4 dvd noter. Ko sem ga dal ven, da bi en DVD zapekel ga preprosto ni hotelo zapect, in se vedno se je kazala ikona od gta 4. Vse nadaljne DVDje pa niti brat vec ni hotlo vkljucno z gta 4.

56

(12 replies, posted in Težave s strojno opremo)

Jure123 wrote:

Vcerjam mi je zacelo samo piskat ko sem igral gta4, ter zacelo proizvajati techno iz svojega ribbanja. Mogoce ve kaj je narobe? Samo cvili za 1 sekundo na vsako 2 sekundo. Poslem nazaj z garancijskimi listi?

Isto pr men, s tem da potem dvd predvajalnik ni vec delal za noben drug cd ^^ zanimivo isto pr gta iv. (samo drug model imam - pa moj je sata)

Ne vem točno katere zvočnike ima (bom podrobneje pogledal/vprašal)- mislim sicer da so 2.1 zvočni sistem, preizkusil pa sem *svetlo zeleno* in *črno* sound output režo.

Tud te sem probal ja, sicer pa je bila na cdju ista verzija, mogoče bi blo dobr če bi probal še s prejšnjo verzijo - eno pred to.

Moj frend - Eldron je računalnik kupil pri vas in je naletel na en problem z zvokom/zvočnimi gonilniki. Ko sem mu nameščal gonilnike sem mu lahko namestil vse razen zvočnega. Kaže kot da se gonilnik namešča ampak ko se računalnik restarta še vedno kaže da gonilnik ni nameščen (ni važno kolikokrat sem probal). V biosu je zvok enabled, upravitelj naprav kaže kot da vse deluje normalno, po flashanju biosa matične pa se ni spremenilo nič. Zvok pa se preprosto ne predvaja in se tudi od začetka ni.

Kaj bi bil(a) tu lahko problem/rešitev?

Mc Čun wrote:

ATI 4870 je najboljši v ceni/zmogljivost razmerju, drugače je res da je GTX260 mogoče malenkost hitrejša (odvisno od špilov). Tako da če gledaš da ATI 4870 stane 216€ http://www.sestavi.si/category.php?tbl= … ;b=Force3D in najcenejša GTX260 268€ ...

Ehm 4870 je pravzaprav malenkost boljša od x260 pri večini špilov ^^ Malo oc-jana pa jo pri nekaterih špilih totalno povozi.

Problem rešen, grafična kartica deluje normalno <3.

V glavnem, ker nisem imel pri roki prazmega cdja/dvdja ali 2.0 usb ključa, sem se očitno šel hazarderja z atiwinflash in RBE(torej sem poskušal preko viste updatati grafični bios), kar pa ni izpadlo ... tako kot sem si zamislil. Drugo metodo sem poizkusil, ko metoda s cmd ni delovala in mi je vsakič napisalo, da driverja ne najde. Računalnik se mi sedaj ne prižge več, oz se prižge samo z blank zaslonom in ne napreduje oz ne loada ničesar. Stvar se je zgodila po tem, ko mi večkrat ni hotelo zamenjati/updatati biosa in je napisalo, da je file corrupted (klasični error pri sapphire hd 4870, ki sem ga spregledal pri faq na programski spletni strani... S tem, da sem večkrat poskušal tudi po ponovnem zagonu). Potem sem se tega naveličal ter šel afk. Računalnik pa je takrat še deloval normalno, nakar je po določenem času zapadel v hibernacijsko stanje - iz katerega pa ga nisem mogel več *zbuditi*. V *starem* biosu se je očitno nekaj spremenilo, kar je razlog za to stanje.

Sedaj pa me zanima garancijsko stanje s to stvarjo in možne rešitve.

Hvala za odgovore in LP.

http://forums.amd.com/game/messageview. … did=100973

Možne rešitve/načini updatanja grafičnega BIOSa za vse s podobnim problemom.

JackONeill wrote:

Tudi meni se pojavlja skoraj identična situacija. Kockast ali enobarven zaslon, ter zvok, kot bi bil v neskončni loop zanki. Pomaga samo reset, edino enkrat se je računalnik kar sam resetiral.

To pa se dogaja v dveh igrah: Guitar Hero 3 ter Fifa 09. Boljše, kot je grafika naštimana, prej do problema pride, tudi v roku ene minute, če je grafika na full. Pri Fifi mi stabilno deluje šele pri resoluciji 1240x768 ter grafika na Normal.

Pri ostalih nameščenih igrah računalnik deluje normalno na najboljši grafiki (CoD 4 in 5, GRID, Crysis Warhead, Far Cry 2).

Memtest in scandisk nista nič pokazala, poskusil sem z novo instalacijo Viste, temperature so normalne: CPU okoli 43°C, grafa v idle na 67°C, na load okoli 75°C. Tudi, ko sem dal ventilator na grafi na 100% (temperatura vseskozi okoli 50°C, v idlu malo manj, v load malo več), je računalnik zmrznil.

Sumim, da nekaj ni v redu z grafično, računalnik pa je bil kupljen pri vas dva tedna nazaj.

Točno tak problem ja. Z izjemo temperatur, ki jih še nisem preveril. Če bi bil problem v pregrevanju - a ni tako, da bi se računalnik preprosto resetiral oz. pokazal BSOD glede na stopnjo obremenilnosti, ki jo povzroča igra - močnejša ko je igra/prej se BSOD pokaže? Ker kot sem že napisal lahko igram AC kolikor časa hočem - na max. konfiguraciji. Če tebi CoD 4 in 5, Crysis Warhead itd. ne povzročajo BSOD-ja tako kot meni AC ne, potem je več kot očitno, da pregrevanje ni razlog saj te igre trenutno najbolje izkoriščajo in *ogrejejo* naše sisteme. Iz tega razloga tudi dvomim, da je hardware problem. Čeprav je možno, da je problem v grafični kartici, ker je to edina od rač. komponent, ki je nama skupna. Bolj verjetno pa je, da je to software problem - Vista, driverji, ...

Kakor je zapisano v naslovu mi pri igranju določenih iger slika zamrzne, slika postane kvadratasta in se nato včasih samo ugasne, zvok pa postane ponavljajoč. Hardware probleme sem izključil saj kot prvo vi testirate računalnik preden ga odpošljete in kot drugič problem se ne dogaja pri vseh igrah. Pojavi se različno, tudi glede na igro, včasih po 5 min igranja, včasih po več kot 3 urah.

Trenutno imam na računalniku igre: UT2004, LF2, Guild Wars, Assassin's Creed in Mass Effect. BSOD se mi ne pokaže ne glede na to koliko časa igram, kaj počnem in kako to počnem v Assassin's Creed (iz tega razloga sem tudi izključil hardware probleme) in LF2.

Pri MassEffectu je zanimivo, da se mi pojavi(edine možnosti, da se pojavi) le ko pregledujem journal, ko kupujem stvari, ko grem v load/save screen in ko pregledujem "codex"(pri tem se mi BSOD "garantirano" pokaže po 1 min) - torej se pri samem igranju ne pojavi. Pri ostalih 2 igrah je BSOD random brez posebnih opažanj ali uporabe specifičnih kontrol.

Error loga žal nimam, ker se ne pokaže po vsakem BSOD-ju in ker po error-u zaženem CCleaner zaradi mogočih memory dump-ov ali podobne šare ki bi lahko bila vzrok za napako/nadalnje napake.

Registry scan ne pokaže napak. Glede na to, da je računalnik nov dvomim, da bi bila defragmentacija potrebna, sem pa tudi že poizkusil (Power Defrag/Contig).

Driverje, tako display kot vista, update-am redno. Programi, ki so inštalirani, so večina Vista compatible.

BSOD se ni začel pojavljati šele sedaj, pojavljati se je prvo začel v GW-ju 2 dni po tem ko sem dobil računalnik oz. se je začel pojavljati v prej omenjenih igrah po inštalaciji.

Prosim za vaš input o tej zadevi in mogočih rešitvah.

LP

66

(1 replies, posted in Programska oprema)

Ko poskušam inštalirati najnovejšo verzijo DX-a mi napiše tale error: [09/13/08 19:16:59] module: DXWSetup(Oct 22 2007), file: dxwsetup.cpp, line: 219, function: CDXWSetup::InitInstallEngine

    Sections are not initialized.

--------------------
[09/13/08 19:16:59] module: DXWSetup(Oct 22 2007), file: psheets.cpp, line: 472, function: PreinstDlgProc

    CDXWSetup::InitInstallEngine() failed.

Poleg tega pa sem zato, da mi je delovala igrica Assassin's creed dodati v sys64 datoteko v Visti tale 2 dll-ja: d3dx10_36.dll in xinput1_3.dll

Kaj mislite, da bi bil tu problem?

Ne saj me niti ne moti samo čudno izgleda tongue.

V glavnem vse sicer deluje normalno, le pri zagonu mi napise, da ne zazna hd-ja. Zakaj je to?

69

(1 replies, posted in Status vaših naročil)

Lp.

Zanima me kdaj lahko pričakujem računalnik (glede na mail je bil v sestavi 2.9.)?

- Luka

Mogoče raje tale napajalnik LC Power-Napajalnik LC Power Metatron LC8650 650W/14cm V2.2, drugače pa je konfiguracija tudi meni všeč smile.

Računalnik (z miško, tipkovnico in monitorjem):

- Logitech MX400 laser mouse, USB-PS/2
- Tipkovnica Logitech UltraX Premium USB slo
- Asus-Matična plošča Asus P5Q PRO S775/PCIE/S/R/F/L/F1600
- Intel-INTEL procesor CORE 2 QUAD Q9550, 2.83 GHz
- Sapphire-Grafična kartica Sapphire HD 4870 512M DDR5 PCIE 2DVI/TVO BULK
- Mushkin-Pomnilnik Mushkin DDR2 4GB KIT 1000/PC8000 RETAIL
- WD-Trdi disk WD 640GB 16MB 7200 SATA2/300
- Samsung-DVD +/- RW SAMSUNG, SATA, LightScribe +Nero S223Q
- LC Power-Napajalnik LC Power LC6560T-560W/14 BLACK SILENTPOWER
- Enermax-Ohišje Enermax Chakra CS-032BF ECA3052
- Monitor LCD 22" Samsung SyncMaster 2232BW (ze naročen - uporabil link od Mc Čun-a tongue http://www.mimovrste.com/artikel/265003 … er-2232bw)

Skupaj: 1239.39 Eur

A rabim mogoče močnejši napajalnik? Kakšna se vam zdi konfiguracija?

Ne saj men je tudi delovanje najpomembnejšje, ampk zdaj sem 4 leta imel zelo zelo glasen računalnik -_-, ki pravzaprav pri samo ie-ju deluje *as if a jet were about to fly into the house*. Tako da se nebi branil nekkšnega semi-quiet računalnika.

Heh, vem da se ne *pregreva* ^^, se pa lahko toliko segreje, da se glasnost računalnika opazno spremeni.

Lep pozdrav.

Konfiguracijo sem si zamišljal nekako takole (na same znamke/kakovost le teh/boljšo učinkovitost nekaterih - določenih računalniških komponent - se ne spoznam zato bom samo napisal nekakšne strojne *omejitve*):

- Procesor: Intel CORE 2 QUAD Q9450, 2.66 GHz 12MB LGA775 BOX ali CORE 2 QUAD Q9550?
- Plata: Ena izmed P5Q serije? Se plate x48 splačajo - je kakšna opazna razlika v delovanju?
- Pomnilnik: 4 GB DDR2 kit (mushkin?)
- Grafična kartica: Sapphire HD 4870 512M DDR5 PCIE 2DVI/TVO BULK (je res tako očitno pregrevanje?)
- HD: 500 GB 16 mb 7200 rpm - več prostora zagotovo ne potrebujem
- DVD +/- RW
- 650 W napajalnik?
- Katera ohišja priporočate?

Pomembno mi je tudi tiho delovanje računalnika.

Ne nameravam navijati. Računalnik naj bi bil za nekje 3-4 leta. Visto - torej operacijski sistem se dokupi posebej? Računalnike testirate preden odpošljete? V koliko dneh prejmem naročeni računalnik? A je možno plačilo na obroke, ali pa mogoče plačilo v roku 10 dneh po naročilu/prejemu?

Hvala za vašo pomoč.

- Luka