seveda, samo vsega tud nebi blo treba vzet, bi lahko kaksne intervjuje meli al pa kaj podobnega (npr: kaksen krajsi pregledni test)

127

(4 replies, posted in Konzole)

je treba hranit za arhiv, mogoče bo kdaj zelo iskano tongue

51m3k: sj problem je v tem da zaposlujejo vse kar pride pod roko za tistih nekaj evrov na uro, večina je študentov (tudi žensk) -> ne vzet to kot da mislim kaj slabega o njih, ampak preposto to bi morali imet folk, ki se vsaj tko generalno spozna na osnove.

129

(4 replies, posted in Konzole)

Js tud mam to varjanto doma in kasnejšo novejšo različico tega Gameboy COLOR al kaj je že bla mam vse lepo shranjeno, pa delata tud oba supr še vedno. Samo igram pa res res poredko wink

to sem slišal glede portov pri trieri in mi deluje zelo 'debilno', kje vidijo razlog v tem mi res ni jasno.

Sliši se ne slabo, ampak nažalost dostopnost omejena? če se ne motim..

132

(16 replies, posted in Programska oprema)

ja kaj pa poganjas v ozadju vse je pa drugo, like antivirus shit and so on.. smile

133

(44 replies, posted in Igre)

ce se nisi, neves kaj zamujas tk da gogogo!

ponavad so ti operaterji studenti, ki jih hitro zmedes ce kaj bol kompleksnega vprasas tongue

135

(16 replies, posted in Programska oprema)

no le pridno na delo.. če pa kej neveš pa lahk vprašaš.

136

(10 replies, posted in Nasveti in zvijače)

bom preizkusil.. komentar sledi!

137

(16 replies, posted in Programska oprema)

seveda lahko to narediš, najprej moraš ustvariti ustrezne particije za linux datotečni sistem. najbolje da to narediš s programom partition magic ali čim podobnim in ustvariš eno primarno particijo / tipa ext3 ali reifers (kje bo celoten sistem in vsi podatki) ter particijo swap (ki služi kot nadomesten spomin pomnilniku - ramu) v primeru če se ta preveč zapolni prične sistem uporabljati swap particijo kot začasni spomin. ko boš to uspešno naredil rabiš ubuntu cd ter ga bootaš in slediš navodilom, ter med instalacijo izbereš particiji, ki si jih že pred tem ustvaril in namestiš. lahko se zgodi da ob vnovičnem zagonu zagonski nalagalnik lilo ne bo pokazal windowsov zraven med izbiro kaj pognati, nikakor se ne prestrašiti. potrebno bo v ubuntu dodati nekaj vrstic v lilo.conf (konfiguracijsko datoteko) ter shraniti. zadeva bo po tem in ponovnem zagonu spet delovala pravilno in v začetni fazi zagona bo možnost izbire med xp ali ubuntu..
z vprašanji na dan če ni kaj jasno smile (to je bla neka krajša interpretacija kako celotna zadeva sploh poteka) wink

mhm, sej zato so začel ponujat tiste popuste na zvestobo za tiste, ki trpijo to 'nedelovanj' v ravno nepravih trnutkih big_smile jaz osebno uporabljam t-2 trenutno, sem kar zadovoljen.. čeprav na trenutke se najdejo še nepotrebni izpadi..

no pa mi lahko povesti kateri je vaš internetni ponudnik, ter kakšne so vaše izkušnje z njim (pozitivne / negativne) in ali ste zadovoljni s kakovostjo storitve, ki jo ponuja? (ne jemat to kot kakšno reklamiranje operaterjev) ter kakšne hitrosti paketov uporabljate?

140

(16 replies, posted in Programska oprema)

vsekakor, preizkušil sem že vrsto drugih Linux distribucij (debian, gentoo, suse, ubuntu, knoppix in zlati začetki z redhat)
glede SuSe distribucije Linux-a lahko rečem, da spada po mojem mnenju v tiste bolj kompleksne.. lepa grafična podoba, ki jo kaže navzvez (lepo je spimpana) se dopolnjuje tudi z praktično uporabnostjo. obstajata dve različici če se ne motim: torej desktop verzija in server edition (prilagojena za podatkovne strežnike). razvoj SuSe je pred leti prevzelo podjetje Novell tk da js mislim, da se kar trudijo približat distribucijo uporabnikom. lahko pa tudi rečem da je v preteklosti (5 let nazaj naprimer) pomojem mnenju imel SuSe Linux več uporabnikov kot danes, ampak spet mislim da to število počasi raste.. zakaj temu tako? nenaden prehod ubuntu distribucije, ki je po mojem mnenju pokosila kar nekaj SuSe uporabnikov.. kako prijazna pa je distribucija do posameznega uporabnika, to je pa odvisno tudi od tega kako si jo prilagodiš da ti ugaja.. če te še kej zanima kar povprašaj. wink

141

(13 replies, posted in Konzole)

to bi pa rad vidu, če veš za kašno nalimaj link.. norci big_smile

142

(9 replies, posted in Wi-Fi povezave)

aha hvala, cene so pa še kr navite za 'boosterje' aka ojačevalce. big_smile

143

(9 replies, posted in Wi-Fi povezave)

aja? lahko kej več poveš? cena, ter za kolko poveča signal itd? pa ktere se splača? če maš kej izkušenj..

144

(16 replies, posted in Programska oprema)

tudi jaz bi se pridružil tigerboy-u in sem mnenja da vista vsekakor več pomnilnika uporablja kot xp.

145

(9 replies, posted in Wi-Fi povezave)

Katero anteno pa predlagate naprimer za izboljšanje signala znotraj hiše, ker nekateri routerji / switchi imajo slabše.. Če ima kdo izkušnje katere se splača dokupit in uporabit..

146

(16 replies, posted in Programska oprema)

JeZo wrote:

Ve kdo za kaksen pameten link do kaksne distribucije linuxa ubntu al neki takega bi imel?

vsekakor, ubuntu je za začetnike zelo primeren in če boš prebral tudi nekaj dokumentacije na njihovi strani ti bo še delo z njim toliko lažje:

mirror za download najdeš TUKAJ

lahko tudi naročiš paket ubuntu cd-jev (pošljejo ti ji zastonj ampak boš rabu potrpet, recimo 1 mesec)

dokumentacijo o ubuntu pa najdeš TUKAJ

če te bo pa še kaj več zanimalo pa kar vprašaj bom z veseljem pomagal..

147

(16 replies, posted in Programska oprema)

zanima me, če je že kdo od vas kdaj poizkusil katerega od odprtokodnih operacijskih sistemov kot so npr: linux, freebsd, ... in kakšne izkušnje ima s tem? ali se mu zdijo primerni za namizno rabo? pa prosim, da ne pišete bednih pripomb (kot so: linux sucks, itd..), ker če ste ga samo namestili še ne pomeni da ste ga dodobra preizkusili. sam namreč uporabljam FreeBSD odprtokodno varijanto že več let in sem zaenkrat zadovoljen tako z podporo kot z ostalimi stvarni.. pa prisluhnimo komentarjem..

148

(44 replies, posted in Igre)

uh, tejk sm pa teka pregeekal da kr glava bolela. sam razturali smo pa tud vse kar je lezlo.

149

(13 replies, posted in Konzole)

lol, sej sploh nebi mogu nogometa igra:P ker tisti senzorji ne nesejo tolko da bi lahko tekal naokol big_smile

150

(13 replies, posted in Konzole)

js osebno se nism poizkusil.. ampak sem se pogovarjal že z nekaterimi ki so, baje se ob boksu pošteno utrudiš če zaigraš nekaj rund.. (tudi tolko da se vredo spotiš lahko) big_smile